Nyheter

Factor och Skeppshult kommer till Stenkullen!

För att bli en mer komplett cykelbutik med fokus på kvalitetsprodukter inleder vi på Meter Bikes under hösten samarbeten med elitcykelmärket Factor samt svenskbyggda Skeppshult.

– Det är i båda fallen varumärken vi känner starkt för och som kompletterar vårt eget märke Meter perfekt, säger Rickard Ölander.

I fallet Skeppshult kommer det finnas el- och standardcyklar i butiken. Vi vill kunna erbjuda solida brukscyklar och kan inte tänka oss något bättre än välbyggda svenska Skeppshultscyklar!

Factor har samma kvalitetsfokus men med inriktning på elitcykling både på vägen och i skogen. Meters ambition är att kunna skräddarsy cyklar tillsammans med våra kunder och det kommer att bli verkligt unika byggen som rullar ut från Hedefors bruk i framtiden.

SOCIAL RIDE

Vi öppnar upp för Social Rides ett par gånger varje månad. 

I augusti kör vi onsdag den 16 & 30:e med start från METER kl 18.00.

Gratis kaffe från 17.30.

Distans: 40-50K

Fart: 27-30

LVG eller Gravelcykel

Alla är varmt välkomna men fint om ni hör av er till oss om ni vill närvara.

Fler datum och tider uppdateras löpande på vårt Instagram-konto.

NYA CYKELMODELLER FRÅN BRUKET I STENKULLEN!

Lagom till att våren kikar fram så smått, börjar vi på Meter Bikes montera första exemplaren av vår nya landsvägsmodell PASS, med kolfiberram, Shimanos nya 105 Di2 elassisterade växlar samt Shimanohjul med Pirellis nya P7-däck. Cykeln byggs i begränsad upplaga om 25 exemplar och man kan välja vilken färg man vill bara den är svart.

Meter Bikes stigcykel kommer i ny tappning, POLL 2. En 29” mountainbike med Shimanos 12-delade Deore-komponenter. Vi bygger cykeln på samma fina kolfiberram som förra gången men uppdaterad med ny lättare luftgaffel och handbyggda hjul helt made in Stenkullen!
Om du är sugen på en POLL 2 så hör av dig angående leverans. Vi får in komponenter i omgångar och bygger och levererar alla cyklar så fort vi kan!

Som vanligt är du givetvis varmt välkommen till vårt Showroom på Hedefors Bruk för att se cyklarna och kanske ta en kaffe.

FREDAGSMINGEL & GLÖGG – 9 DEC 16-19.00

Kom och prata cykel med cykeloraklet och expertkommentatorn Anders Adamsson och hans cykelpodds kompis Tomas Jennebo och spana in alla våra nyheter.

Vi bjuder på lättare förtäring och god dryck.

Vänligen OSA senast 5 Dec till rickard@meterbikes.com alt telefon 0708-652943!

VÄLKOMNA

CAFÉ DU CYCLISTE

Vi är glada att kunna presentera att vi nu också är återförsäljare för CAFÉ DU CYCLISTE.

CAFÉ DU CYCLISTE är ett varumärke från Frankrike med huvudkontor i Nice som flankeras av havet på ena sidan och bevakas av berg på den andra. Det andliga hemmet för fransk cykling och med bergen Côte d’Azur och Alpes Maritimes precis i närheten.

Dom skapar produkter för cykling och utomhus äventyr. Varje produkt är gjord för att förbättra din upplevelse och ta hand om dig.

CAFÉ DU CYCLISTE är också medlem av “1% for Planet” där 1% av deras omsättning går till miljöorganisationer och välgörenhet.

Kläderna kommer endast säljas i vår butik i Stenkullen!

QUOC

Vi är glada att kunna presentera att vi nu är återförsäljare för QUOC. 

QUOC är ett varumärke från Storbritannien som designar högpresterande skor med en magisk passform.

Dom tillverkas för hand för att förfina varenda millimeter för att komma fram till en personlig passform för varje cyklist.

Alla produkter packas med miljövänliga material och QUOC samarbetar med Tree Nation för att plantera ett träd för varje par skor som säljs, vilket gör att dom gör en del i den Globala ansträngningen att bekämpa klimatförändringarna.

Skorna kommer endast säljas i vår butik i Stenkullen!

Två cykelnyheter

Sensommaren är här och snart kan vi leverera två cykelnyheter från Stenkullen. Aluminiumcyklarna Fend och Cade kommer under hösten men redan nu kan man kika på dom på hemsidan.

Vi brottas precis som alla andra med leveransproblem och komponentbrist och är därför extra glada att kunna presentera två nya cykelmodeller som kommer inom kort. Hybridcykeln Fend med rakt styre och Shimano Deore drivlina samt Meter Cade, Gravel-racer med Shimano GRX-komponenter. Båda modellerna byggs på vår nya aluminiumram och kommer finnas för leverans i oktober.

Nu släpper vi Rift

Äntligen bygger vi en liten upplaga av vår nya landsvägsracer Rift. Komponentbrist till trots så kan vi nu stolt presentera cykeln.

Rift byggs i en begränsad upplaga om 25 exemplar på samma chassi som exklusiva Meter Duce. Utrustad med Shimanos pålitliga 105-serie och försedd med Hydrauliska skivbromsar och Shimanos WH-370 hjul förberedda för att köra slanglöst.

Här får du en cykel med mycket bra prestanda och beprövade komponenter kryddad med fina komponenter från PRO.

Cykelkläder av återvunna PET-flaskor lanseras för svenska vägar

Belgiska skräddarna Peloton de Paris har på bara några år blivit trendsättande bland cyklisterna på de sydeuropeiska vägarna. Med lika doser hållbart tänk, smart funktion och lekfull design har plaggen lyckats trycka på alla de rätta knapparna hos en kräsen publik. Nu står den nordiska marknaden på tur.


Meter Bikes, som handbygger exklusiva cyklar i små, numrerade upplagor har valts till nordisk partner.

– För oss som cykeltränar många timmar i veckan är det ett absolut måste att klä sig rätt. Plaggen ska ha ett snitt och kompression som stödjer kroppen under racing, de ska klara av att hålla kroppen rätt tempererad i alla väder. De ska vara riktigt slitstarka och producerade på ett hållbart sätt, säger Rickard Ölander, Meter Bikes.

För att minimera klimatavtryck tillverkar Peloton de Paris kläder i en RECON-linje, skräddade i ett funktionstyg av återvunna PET-flaskor framtaget tillsammans med italienska cykeltygstillverkaren Effepi.

– Vi är jätteglada att Peloton de Paris valt oss. Precis som vi värnar de om hantverket och deras kläder överträffar alla vår högt ställda krav på hur ett riktigt bra cykelplagg ska utformas. Dessutom är kläderna otroligt snygga, så det är en match made in heaven, säger Charlotte Askari, Meter Bikes.

I kollektionen ryms både basplagg och överdragskläder för den kommande vintern.  Silikongrepp, lättviktsfoder, reflekterande partier och dragkedjor anpassade för hantering med handskar på är några av de detaljer som sytts in i plaggen för att öka säkerheten på mörka och blöta vägar.


För mer information, kontakta:

Rickard Ölander, tel 070-865 29 43rickard@meterbikes.com
Linus Lindgren, tel 073-316 00 75linus@meterbikes.com
Charlotte Askari tel 073-947 53 27charlotte@meterbikes.com

Meter Bikes släpper handbyggd lyxracer i samarbete med Shimano 100 år

Fem exklusiva racercyklar från Meter Bikes utrustas med nyutvecklade Shimano Ultegra som släpps när Shimano i år firar 100. Cykeln tar precisionsväxling till nya höjder med ett blixtsnabbt elektriskt växelsystem och en 12-delad kassett.

Modellen heter Meter DUCE och är en kolfiberdröm för racingfantaster där bara det bästa är gott nog. Finsmakaren kan njuta av hydraulisk skivbroms, 50 millimeters kolfiberfälgar, cockpit från PRO och däck från Vittoria.

– Meter DUCE är vår första landsvägsracer och vi har inte kompromissat. Det är en lyxcykel för dig som vill köra riktigt fort, säger Linus Lindgren, en av grundarna till Meter Bikes.

Meter DUCE är byggd på en avancerad kolfiberram, lätt och styv för att skicka all kraft till bakhjulet. De tolv bakre dreven i Ultrega-systemet ger ett brett växelregister och en närapå sömlös utväxling. Huvudbatteriet som driver växling i det trådlösa systemet sitter dolt i sadelstolpen och laddas enkelt genom ett uttag i bakväxeln.

– Som tidigare elitcyklist ligger landsvägsracers mig extra varmt om hjärtat. Möjligheten att få bygga en cykel som Meter DUCE med Shimanos nya Ultegra-system är givetvis en dröm, säger Rickard Ölander, Meter Bikes.

Meter DUCE byggs för hand i Stenkullen och kommer att kosta 59 000 kronor.

För mer information, kontakta:

Rickard Ölander, tel 070-865 29 43rickard@meterbikes.com
Linus Lindgren, tel 073-316 00 75linus@meterbikes.com
Charlotte Askari tel 073-947 53 27charlotte@meterbikes.com


Högupplösta bilder

Bilder fria för användning. Har du frågor om bilder, maila charlotte@meterbikes.com

Landsvägsracer Meter DUCEMeter DUCE
Klicka för högupplöst bild
Foto: © Meter Bikes
Meter DUCE sidovy
Klicka för högupplöst bild
Foto: © Meter Bikes
Meter DUCE cockpit
Klicka för högupplöst bild
Foto: © Meter Bikes
Meter DUCE drivlina
Klicka för högupplöst bild
Foto: © Meter Bikes
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - SEK