Ny elfordonstillverkare från Göteborg ställer ut på eCar

I helgen öppnar eCar Expo 2019 på Svenska Mässan i Göteborg. Bland alla elbilar finns i år ett alternativt elfordon – premiumcykeln Meter NITE från nystartade göteborgsföretaget Meter Bikes.

Meter NITE som visas upp på eCar byggs enbart i 99 numrerade exemplar. Lacken är högblank och nattsvart, ramen egendesignad och svetsarna handpolerade. Cykeln är utrustad med Shimanos kraftfullaste motorpaket med 70 Nm vridmoment och en 12-växlade SLX-drivlina för intensiv acceleration från första tramptaget. Allt är integrerat i den strömlinjeformade ramen: Infälld startknapp, integrerat batteri och belysning med automatisk dagsljusreglering.

Bakom Meter Bikes står två av Sveriges cykelprofiler, Linus Lindgren och Rickard Ölander, tillsammans med Charlotte Askari. I 25 år har de varit verksamma som elitcyklist och cykelfabrikörer där de designat och konstruerat allt från racercyklar och mountainbikes till en hybrid som finns representerad i Röhsska museets samlingar. Meter Bikes grundades våren 2019 som ett gemensamt hjärteprojekt.

Välkommen att besöka Meter Bikes i monter B08:30 där det också ges möjlighet att provcykla Meter NITE.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - SEK