Meter Bikes nominerad till Årets Nykomling

Finalisterna till sportbranschens pris Gear of the Year 2019 har nu presenterats. En av årets uppstickare är Meter Bikes som är finalist i kategorin “Årets Nykomling”.

Varje år delar sportbranschens tidning Sportfack ut priset Gear of the Year till de företag som satt störst avtryck inom branschen. Priset i kategorin Årets Nykomling går till det varumärke som behövs, väcker uppmärksamhet i branschen och som drivs av energi, passion och innovation.

Som ett av tre varumärken är Meter Bikes finalist i kategorin Årets Nykomling. Motiveringen lyder: “Handbyggda svenska cyklar med känsla för fart och design, som får cykelpubliken att drägla.”

Bakom Meter Bikes står två av Sveriges cykelprofiler, Linus Lindgren och Rickard Ölander, tillsammans med AD:n Charlotte Askari. I 25 år har de varit verksamma som elitcyklist och cykelfabrikörer där de designat och konstruerat allt från racercyklar och mountainbikes till en hybrid som finns representerad i Röhsska museets samlingar. Meter Bikes grundades våren 2019 som ett gemensamt hjärteprojekt.

Meter Bikes första modell heter Meter NITE och är en limiterad elcykel som byggs i 99 numrerade exemplar.

Från och med den 8 januari går det att rösta på finalisterna på sportfack.se.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - SEK