Meter Bikes är Årets Nykomling

Meter Bikes har utsetts till vinnare i kategorin “Årets Nykomling” i sportbranschens pris Gear of the Year.

Motiveringen lyder: “Svenska Meters handbyggda elcyklar görs med en sällan skådad omsorg för detaljer, de lyxigaste komponenterna och med en känsla för både fart och design. Cyklar som både får cykelpubliken och oss att drägla.

Varje år delar sportbranschens tidning Sportfack ut priset Gear of the Year till de företag som satt störst avtryck inom branschen. Priset i kategorin Årets Nykomling går till det varumärke som behövs, väcker uppmärksamhet i branschen och som drivs av energi, passion och innovation.

– Vi är fantastiskt glada och stolta över utmärkelsen. Vinsten är ett kvitto på att vår satsning ligger rätt i tiden. Med Meter Bikes arbetar vi bara med småskalig produktion, nära service och sylvass kvalitet. Här är vi unika, säger Rickard Ölander, Meter Bikes.

Bakom Meter Bikes står två av Sveriges cykelprofiler, Linus Lindgren och Rickard Ölander, tillsammans med Charlotte Askari. I 25 år har de varit verksamma som elitcyklist och cykelfabrikörer där de designat och konstruerat allt från racercyklar och mountainbikes till en hybrid som finns representerad i Röhsska museets samlingar. Meter Bikes grundades våren 2019 som ett gemensamt hjärteprojekt.

Meter Bikes första modell heter Meter NITE, en elcykel som byggs i 99 numrerade exemplar.

Klicka för högupplöst bild

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - SEK