Cykelperfektion från Göteborg

När göteborgsföretaget Meter Bikes lanserar sin första modell sparas inte på krutet. Meter NITE är en elcykel i limiterad upplaga med extra allt.

– Vi har jobbat med hojar i ett kvarts århundrade. Nu har vi grundat Meter Bikes och gjort den i vårt tycke perfekta cykeln. Helt utan kompromisser, säger Linus Lindgren, en av Meter Bikes tre grundare.

Meter NITE byggs enbart i 99 numrerade exemplar. Lacken är högblank och nattsvart, ramen egendesignad och svetsarna handpolerade. Cykeln är utrustad med Shimanos kraftfullaste motorpaket med 70 Nm vridmoment och helt nya 12-växlade SLX-drivlina för intensiv acceleration från första tramptaget. Allt är integrerat i den strömlinjeformade ramen: Infälld startknapp, integrerat batteri och belysning med automatisk dagsljusreglering.

Djävulen sitter i detaljerna, vilket är sant även för Meter NITE. Till exempel har sadeln ett reglage som gör den enkelt höj- och sänkbar utan verktyg, samtidigt som en låsmekanism gör att ingen kan ta loss den när cykeln står parkerad på stan.

Bakom Meter Bikes står två av Sveriges cykelprofiler, Linus Lindgren och Rickard Ölander, tillsammans med Charlotte Askari. I 25 år har de varit verksamma som elitcyklist och cykelfabrikörer där de designat och konstruerat allt från racercyklar och mountainbikes till en hybrid som finns representerad i Röhsska museets samlingar. Meter Bikes grundades våren 2019 som ett gemensamt hjärteprojekt.

– Cykelbranschen går mot stora jättar men vi vill göra precis tvärtom. Med Meter Bikes arbetar vi bara med småskalig produktion, limiterade cyklar och sylvass kvalitet. Vi vill fokusera på våra kunder och följa upp dem hela vägen, där är vi unika, säger Rickard Ölander, Meter Bikes.

Meter NITE får en prislapp på 45000 kr och premiärvisas i Göteborg den 25 september.

Högupplösta bilder

Specifikation

Modell
Meter NITE
Upplaga
1-99
Modell
Fusion Black
RamMeter NITE handpolerad aluminiumram
ElsystemShimano STEPS E8000 MTB
BatteriShimano BT-E8035, 518 Wh
VäxelpaketShimano SLX 1×12 växlar
BelysningSupernova M99 Pure
GaffelAluminium, hydroformad
DäckSchwalbe G-One Speed, 50×622
LåsAbus
För mer information, kontakta:

Rickard Ölander, tel 070-865 29 43, rickard@meterbikes.com
Linus Lindgren, tel 073-316 00 75, linus@meterbikes.com
Charlotte Askari tel 070-253 74 54, charlotte@meterbikes.com

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - SEK