Cykelkläder av återvunna PET-flaskor lanseras för svenska vägar

Belgiska skräddarna Peloton de Paris har på bara några år blivit trendsättande bland cyklisterna på de sydeuropeiska vägarna. Med lika doser hållbart tänk, smart funktion och lekfull design har plaggen lyckats trycka på alla de rätta knapparna hos en kräsen publik. Nu står den nordiska marknaden på tur.


Meter Bikes, som handbygger exklusiva cyklar i små, numrerade upplagor har valts till nordisk partner.

– För oss som cykeltränar många timmar i veckan är det ett absolut måste att klä sig rätt. Plaggen ska ha ett snitt och kompression som stödjer kroppen under racing, de ska klara av att hålla kroppen rätt tempererad i alla väder. De ska vara riktigt slitstarka och producerade på ett hållbart sätt, säger Rickard Ölander, Meter Bikes.

För att minimera klimatavtryck tillverkar Peloton de Paris kläder i en RECON-linje, skräddade i ett funktionstyg av återvunna PET-flaskor framtaget tillsammans med italienska cykeltygstillverkaren Effepi.

– Vi är jätteglada att Peloton de Paris valt oss. Precis som vi värnar de om hantverket och deras kläder överträffar alla vår högt ställda krav på hur ett riktigt bra cykelplagg ska utformas. Dessutom är kläderna otroligt snygga, så det är en match made in heaven, säger Charlotte Askari, Meter Bikes.

I kollektionen ryms både basplagg och överdragskläder för den kommande vintern.  Silikongrepp, lättviktsfoder, reflekterande partier och dragkedjor anpassade för hantering med handskar på är några av de detaljer som sytts in i plaggen för att öka säkerheten på mörka och blöta vägar.


För mer information, kontakta:

Rickard Ölander, tel 070-865 29 43rickard@meterbikes.com
Linus Lindgren, tel 073-316 00 75linus@meterbikes.com
Charlotte Askari tel 073-947 53 27charlotte@meterbikes.com

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - SEK